Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: Re: red light freeze
From: Jack Peel (jhp_at_cypress.com)
Date: 2003-04-24


Hey guys.. I have been experiencing similar problems, except I would
describe
it as silent playing. The red light does come on and stay on for quite
a while.
However I can push "next track" and it will begin playing the next track
after a little while (about the normal time for "next track").

These are the conditions when it usually happens to me. I have a small
sporty car with a reasonably stiff suspention, not a kidney punisher
like when
I was younger, but reasonably stiff. Now IF I place my recorder on the
passenger
seat, it will do the "lock up" that I described above. With a
reasonable amount
of repeatability. I have been running on the daily builds for a long
time (long before
I noticed this problem). Rockbox has also been doing this for a long time.
The thing that I noticed was that if I put it on the console between the
seats
it does not seem to have the problem (at least not NEARLY as much). So
I think
it is something to do with motion and maybe the HD not being able to read
a track in enough time. Also the temperature does not seem to have a
major effect.
We are inside my car and it hasn't been that cold in Seattle for a while
(lows in
the 40's tops, um er bottoms). And the batteries are usually at a
reasonably full
charge as it is on the way home from work where I charge the Jukebox :)

Here is the Skinny on my model.

JBR6
Disk info: 20 GB IBM drive IBM-DJSA-220.
                     Spinup Time = 0ms
                     Firmware JS40AC0A
                   
Anti-Skip Buffer set to 7s
Disk Spindown set to 5s
Disk Poweroff Set to Yes

The drive is about 3/4 full.

[Hardware info]
Rom: 1.15
Mask: 0x0002
USB: negative
ATA: 0x300
PR: negative
Freq: 11.0592

If there is any more info, or experiments you want me to run please
let me know :)

Jack

Benoit Quette wrote:

> Hi guys,
>
> The freeze happen to me twice yesterday.
> Different tracks.
> Both while I was stepping off the bus.
> I'm using the daily build 030422 on a FM recorder.
> Temperature was around 12oC.
>
> Has nobody manage to find out if it was really the battery +
> temperature that was causing this?
> If yes, is is due to the type of battery or due to the specific brand
> the archos are shipped with?
>



Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa