Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: RE: Archos Battery Voltage issue? - IT'S ROCKBOX!?
From: Michael O'Quinn (michael_at_oquinn.info)
Date: 2003-05-07


On Wed, 7 May 2003, Alan C wrote:

> Ok so before I point fingers... :) and before I go out tomorrow and get the
> seperate charger, I decided to do more experimenting with the unit. I had it
> fully charged from this earlier evening. I charged it this time outside of
> rockbox using the original firmware (figured maybe this would give me a full
> charge?). I decided to recreate the problem by draining the batteries down
> to 50% - I copied files on and off, played some tetris, and what not. I got
> the battery down to about 52% battery power. The problem started up again.
> After some cursing at the machine, I downloaded the latest firmware for my
> recorder from the archos site, used rolo, and logged into the original
> Archos OS. I played an album for half and hour, and the "50% battery
> problem" was gone! The Archos firmware battery power meter is about 1/3
> full. In the half hour of flawless play, it skipped once (probably due to
> the crappy Archos firmware.).
> After a half an hour of joy, I booted back into Rockbox. This time, the
> battery counter in Rockbox said 22%. I tried to play a song, and all I got
> was some hard drive clicks and a flashing 22% (meaning I have low battery
> right?) and the same problem I reported earlier.
> Got the drive to stop clicking (drained a lot of battery trying to get back
> into RockBox and restarting several times), used rolo again to get back into
> the Archos OS, things were good for a while, but from all the prior on and
> off, the battery got drained to where I couldn't play with it anymore. So,
> tomorrow during work I'll give it the ultimate test to see if in fact it is
> an issue of rockbox not working the batteries correctly with my model of the
> Jukebox Recorder 20 - JBR20101. I'm going to charge it tonight, play it all
> day tomorrow in the Archos OS, and see if I get the same problem. If I
> don't, and get a full 8-10 hours out of it... we'll take it from there I
> guess. I'll post the test results tomorrow evening. Otherwise, I'm shipping
> it back to Archos.
>
> Am I the only one with this problem?
> -AC
>

Even if RockBox is more sensitive to the problem, it still sounds like
something I would return to Archos.

Also, just to be clear, when I mentioned a different charger, I was
talking about removing the batteries and physically inserting them into
another charger, not just replacing the wall-wart with a new one. Just
thought I ought'a be clear on that...

Michael



Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa