Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: RE: new FAQ entry: digital I/O not working
From: Andreas Stemmer (Andreas.Stemmer_at_web.de)
Date: 2003-06-04


Ok, I tested it again: our cables are different.
I have the output on the middle ring and the input on the tip of the
3.5mm jack, too. But on my cable, the tip is connected to the white RCA
plug (=left) and the ring is connected to the red one (=right).
According to http://www.electronics2000.co.uk/data/pinout/jack.htm this
is the standard pinout and not yours.

Andreas Stemmer

> -----Original Message-----
> From: owner-rockbox_at_cool.haxx.se
> [mailto:owner-rockbox_at_cool.haxx.se] On Behalf Of BlueChip
> Sent: Wednesday, June 04, 2003 3:10 AM
> To: rockbox_at_cool.haxx.se
> Subject: Re: new FAQ entry: digital I/O not working
>
>
> P.S. I have just hooked my JBR20 [recent purchase; UK; black bumbers;
> v1.28] up "digitally" and it is the *WHITE* or *LEFT* channel
> which is
> *DIGITAL OUT* ...and yes, I DID check my cable was wired
> correctly ...with
> a battery and my tongue (couldn't find my meter!)
>
> |
> #
> ###
> ###
> ### <- 3.5mm stereo/three-contact plug/male
> ###
> H <- Common Shield / GND
> H <- Ring / Left / White / Digital Out
> V <- Tip / Right / Red / Digital In (*untested*)
>
> o: Plug part name / stereo channel / standard colour code /
> JBR digital
> direction
>
> ...In your FAQ entry, you claim that it is the other way
> around ...is this
> a mistake, or have they produced two different units??
>
> BC



Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa