Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: RE: new FAQ entry: digital I/O not working
From: BlueChip (cs_bluechip_at_webtribe.net)
Date: 2003-06-04


For the record, I personally disagree with this web page - but I don't care
to debate it!

For a fact, the cable I used was purchased from Archos - in fact there were
two of them (on with the player, one with the car adaptor) and they are
both the same.

BC

At 08:35 04/06/03 +0200, you wrote:
>Ok, I tested it again: our cables are different.
>I have the output on the middle ring and the input on the tip of the
>3.5mm jack, too. But on my cable, the tip is connected to the white RCA
>plug (=left) and the ring is connected to the red one (=right).
>According to http://www.electronics2000.co.uk/data/pinout/jack.htm this
>is the standard pinout and not yours.
>
>Andreas Stemmer
>
> > -----Original Message-----
> > From: owner-rockbox_at_cool.haxx.se
> > [mailto:owner-rockbox_at_cool.haxx.se] On Behalf Of BlueChip
> > Sent: Wednesday, June 04, 2003 3:10 AM
> > To: rockbox_at_cool.haxx.se
> > Subject: Re: new FAQ entry: digital I/O not working
> >
> >
> > P.S. I have just hooked my JBR20 [recent purchase; UK; black bumbers;
> > v1.28] up "digitally" and it is the *WHITE* or *LEFT* channel
> > which is
> > *DIGITAL OUT* ...and yes, I DID check my cable was wired
> > correctly ...with
> > a battery and my tongue (couldn't find my meter!)
> >
> > |
> > #
> > ###
> > ###
> > ### <- 3.5mm stereo/three-contact plug/male
> > ###
> > H <- Common Shield / GND
> > H <- Ring / Left / White / Digital Out
> > V <- Tip / Right / Red / Digital In (*untested*)
> >
> > o¬¬: Plug part name / stereo channel / standard colour code /
> > JBR digital
> > direction
> >
> > ...In your FAQ entry, you claim that it is the other way
> > around ...is this
> > a mistake, or have they produced two different units??
> >
> > BC



Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa