Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: Update2: Rockbox won't start from flash, any ideas?
From: idc-dragon_at_gmx.de
Date: 2003-06-26


Hi,

the chat yesterday night with Linus and Stevie was very fruitful. After
sorting things out today, I can cold-start Rockbox and it seems to behave well,
except there is no sound. Maybe some MAS init is missing now.

The cause for blind LCD was that Rockbox simply didn't initialize the LCD,
thanks to the folks I was able to change that. A fix to lcd-recorder.c has
been committed to cvs.

The causes for ATA failure where the registers PADR, PAIOR and PACR2.
Currently I have to set them prior to boot with my monitor, to the values I found
after the regular warm boot. Probably only some of their bits need to be
changed, but I haven't reduced it that far yet. Here's cold boot and required
values:
PADR: 0xA0FF -> 0xB37F
PAIOR: 0x0000 -> 0x0FA0
PACR2: 0xFF99 -> 0xBB99

Generally speaking, I would prefer to have the Rockbox drivers taking care
about their port bits, am not really happy with me patching that first. And
one more thing: maybe it's a good idea to use the port settings found on
startup to distinguish between cold boot (from flash) versus warm boot (from Archos
firmware or rolo). On a cold boot, we should look for AJBREC.AJZ/ARCHOS.MOD
in the root and rolo that if present. (definitely not for warm boot, or we
have an endless boot loop ;-)

Now it looks that all I'm missing is an idea for the no sound issue. Anyone?

Thanks,
Jörg

-- 
+++ GMX - Mail, Messaging & more  http://www.gmx.net +++
Bitte lächeln! Fotogalerie online mit GMX ohne eigene Homepage!



Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa