dev builds
themes manual
device status forums
mailing lists
IRC bugs
dev guide

Rockbox mail archive

Subject: Re: Correct startup behavior for Recorder v2??
From: lee donaghy (
Date: 2004-01-02

it's normal for the archos with original firmware.
it would startup faster as you saw on the video if
rockbox was flashed to eeprom.

 --- wrote: > When turning
on my recently-purchased Archos
> Recorder v2 (20gig), I have to hold the "on" button
> for something like 3 seconds or so before the unit
> will turn on and stay on. Whether the charger is
> connected or not, this behavior is the same.
> If I simply click the "on" button, the unit's green
> light and red light will illuminate for approx 2
> seconds, the red light will then go off followed by
> the backlight turning on. Following this, thw whole
> unit shuts down. (This whole series of events takes
> probably 3 seconds). It is only when I hold the
> "on" button down through this entire sequence will
> it turn on, stay on and then go to the Archos OS
> loader screen.
> Is this normal behavior from this device?
> The battery level indicates full and the player can
> work just fine when running off just batteries. I
> have not yet been brave enough to flash Rockbox and
> replace the Archos firmware with it but I am
> wondering if this is supposed to happen? Is this
> fixed by Rockbox?
> I couldn't find anything in the FAQs. When viewing
> the bootup AVI video
> it shows a single click starting an Archos device.
> Would my on-button behavior change if I were to
> flash Rockbox into the device EEPROM?
> Mine doesn't work that way and I'm just checking...
> Thanks for any feedback,
> - Eric
> PS: Running Rockbox (ajbrec.ajz) out of the root of
> the drive works fine - just haven't flashed it yet.

Lee Donaghy
Great Yarmouth, UK

Download Yahoo! Messenger now for a chance to win Live At Knebworth DVDs

Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew