Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: RE: Upgrading the v2 recorder HD
From: Gerrit Van Vranken (lists_at_vanvranken.net)
Date: 2004-03-10


Nope. No jumpers on it, which means it should come up as a master. Either a
problem with the drive, or the archos' recognition of it.
 

-----Original Message-----
From: rockbox-bounces_at_cool.haxx.se [mailto:rockbox-bounces_at_cool.haxx.se] On
Behalf Of Glenn Ervin at Home
Sent: Tuesday, March 09, 2004 8:31 PM
To: Rockbox development
Subject: Re: Upgrading the v2 recorder HD

Could it be that your drive is jumpered to "slave"?
This jumper setting will allow a computer to boot a drive as a master but
who knows how the slave setting will work in the Archos.
Glenn.
----- Original Message -----
From: "Gerrit Van Vranken" <lists_at_vanvranken.net>
To: <rockbox_at_cool.haxx.se>
Sent: Monday, March 08, 2004 10:41 PM
Subject: Upgrading the v2 recorder HD

Folks,

I put a 40 GB drive in my v2 recorder and get the following on power up.

--------------------
ATA error: -11

Press ON to debug
--------------------

So I press on and see:

--------------------
PADR: 8A7F
PBDR: B8BF
AN0: 3FF
AN1: 3FF
AN2: 003 (flashes to 004 and 005)
AN4: 00A (flashes 009)
AN5: 002 (003)
AN6: 1B7 (1B8)
AN7: 001 (002)
Batt: 3.53V -1%
ATA: slave, 0x0

So obviously, the problem is that this is coming up as a slave drive. I've
looked at the docs for the drive and they indicate that no jumpers means
it's a master. The drive works fine in an external enclosure, but I guess I
won't be able to use it in my recorder...

Bummer.

Gerrit

_______________________________________________
http://cool.haxx.se/mailman/listinfo/rockbox

_______________________________________________
http://cool.haxx.se/mailman/listinfo/rockbox

_______________________________________________
http://cool.haxx.se/mailman/listinfo/rockbox



Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa