Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: Playback speed halved, record speed doubled.
From: Peter van Hardenberg (pvh_at_uvic.ca)
Date: 2004-08-05


My V1 Recorder has developed a new and exciting fault. For some reason, my
MP3s are all playing back at slightly less than one half speed. The WPS
clock still runs in realtime however, so by the end of the song, I will
read something like "6:20/3:00". I also recorded some MP3s before I
noticed the fault which play back at slightly more than double speed on my
desktop machine.

This all began when I had to resolder the end-board at the USB jack end of
my Recorder. I certainly didn't poke my soldering iron anywhere strange
while I was fixing my box, so I can't imagine how this would happen.

Amiconn on IRC suggested I might now have a defective MAS, but I haven't
been able to get close enough to pin 8 (the clock pin) to test whether his
guess is right.

Have any of you got any ideas or advice? Could this be somehow a software
problem? (The same fault shows up under the original firmware too.)

I'd like to fix this myself rather than look for replacement parts -- I am
trying to save up enough money to pay my tuition.

Any and all advice would be excellent.

Thanks, (or should I say: "Tthhaannkkss...")

Peter

-- 
Peter van Hardenberg (pvh)
Ph: 480-8260 Email: pvh_at_pvh.ca
UVic student, geoscience support programmer, and web designer
"The wise man proportions his belief to the evidence." -- David Hume
_______________________________________________
http://cool.haxx.se/mailman/listinfo/rockbox



Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa