Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: RE: archos not recognized (XP Pro, SP2)

RE: archos not recognized (XP Pro, SP2)

From: Mark Bright <mark_at_redbreva.co.uk>
Date: 2005-02-15

My XP Pro SP2 machine sometimes 'sees' my Archos as a "Removable Media" and
will not allow use of long file names etc on it, no drive letter assigned -
a re-boot with the Archos still connected seems to sort it out. It may then
be fine for weeks.

Two changes occurred about the time I started to notice this issue - Service
Pack 2, and I started to "Suspend" my PC during the week, rather than
switching it off every night.

I have reverted back to turning it off every time, and have not seen the
issue since...

|-----Original Message-----
|From: rockbox-bounces@cool.haxx.se
|[mailto:rockbox-bounces@cool.haxx.se] On Behalf Of John covici
|Sent: 15 February 2005 18:32
|To: btodd@yahoo.com; Rockbox development
|Subject: archos not recognized (XP Pro, SP2)
|
|Once your drive is recognized it should have a letter -- maybe
|that letter is used to map another network drive or something
|-- I am not seeing that problem here with roughly the same
|setup. Make sure that you have a free drive letter after your
|CD drives and I think somewhere on that computer management
|screen if you right click the drive there is a way to map it
|to a letter.
|
|
|on Tuesday 02/15/2005 Todd(btodd@yahoo.com) wrote > hi all.
|my old AMD Win ME box melted over christmas, so I bought a new
| > compaq with xp pro. however, when I plugged in my trusty
|JBR 20, it > failed to show up in My Computer/Explorer as a
|drive. After > considerable exploration, I was able to find
|the archos through the > Computer Management screen. Under
|Disk Management, it pops right up. I > can open an explorer
|window to see the drive contents, but as soon as I > navigate
|away, Explorer "forgets" that the drive is there! The big >
|problem is in using winamp (or WMP or Real player, etc). These
|programs > apparently rely on the system to tell them what
|drives are where - > result, I cannot load, save playlists,
|songs etc on the computer. My > JBR rand and registered no
|problem on my old Win ME (with drivers since > lost that came
|with) and on work laptop with XP Home. I downloaded the >
|drivers from the archos site but system continues to use MS
|drivers > from 7/01. can anyone help me?
| >
| >
| >
| > __________________________________
| > Do you Yahoo!?
| > The all-new My Yahoo! - Get yours free!
| > http://my.yahoo.com
| >
| >
| > _______________________________________________
| > http://cool.haxx.se/mailman/listinfo/rockbox
|
|--
|Your life is like a penny -- how are you going to spend it?
|
| John Covici
| covici@ccs.covici.com
|_______________________________________________
|http://cool.haxx.se/mailman/listinfo/rockbox
|

_______________________________________________
http://cool.haxx.se/mailman/listinfo/rockbox
Received on Tue Feb 15 20:01:31 2005


Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa