Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: Odd button behaviour

Odd button behaviour

From: Ronald Teune <rtwolf_at_gmx.net>
Date: 2005-11-29

Hi,

not sure about what list is best for this post, but my guess is the user
list.
With the 27-11 daily build, and what I think was the 25-11 daily build, I
experience some odd button behaviour. I'm not sure anymore what version I
was using before, but I think it was a version just before or just after
2.5.
When I turn up the volume, fast forward, rewind or press on, then
sometimes the off button is somehow triggered. Sometimes even twice so the
unit turns off. If I continuously press the up button, then quickly the
down button, then the left/right button to scroll through the file tree,
it's not triggered. But when I hold still for some time, say 2 seconds,
the music stops. Because of this delay, it feels like a software issue.
But it also seems there's a warming up time: it gets worse if the unit
gets used longer, this part of it sounds more like a hardware issue.
I'm not sure if it's got anything to do with VBR vs. CBR; lately I've been
playing many VBR mp3s while before it had been almost 100% CBR.

Recognizable? Any ideas? I couldn't make much of the button.c code, if
that's where I should be looking.
Could this have to do something with the skip-to-next-folder code,
activated by a short + long press of a key, since this is the only code
having a delay?

Ronald
Received on Tue Nov 29 00:21:41 2005


Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa