Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: Re: FYI RB reinstall now working on iPod Nano

Re: FYI RB reinstall now working on iPod Nano

From: Rich Cavallaro <richcav_at_verizon.net>
Date: 2006-04-22

Having the same issue with my x5.
speaks menus but won't play songs.

----- Original Message -----
From: "Mark" <discardedswimwear@googlemail.com>
To: "Rockbox" <rockbox@cool.haxx.se>
Sent: Friday, April 21, 2006 4:04 PM
Subject: FYI RB reinstall now working on iPod Nano

>I posted an email a few days ago about a problem I was having getting my
>iPod Nano to play music after a RB reinstall (both a RB-only and then a
>firmware+RB re-install).
>
> The good news is that I have solved the problem (I think).
> What I was doing was unzipping the RB zip file onto my PC hard drive, and
> (trying to be clever) copying the English.voice file into the Langs folder
> _before_ copying the .robckbox folder and rockbox.ipod file over to the
> iPod.
> This would enable the Nano to speak the menus etc. but it would not play
> the songs.
>
> What I then did was to copy over the .rockbox and rockbox.ipod over to the
> Nano, and then copy the English.voice file over to the Nano afterwards.
> The nano now speaks the menus *and* plays the songs.
>
> I know this seems strange, and AFAIK the copying of a file to the iPod (as
> a disk drive) should not do anything different depending on when it is
> copied.
> But, it made a difference.
> I hope this might save someone else some time scratching their heads!
>
> Mark
>
> iPod nano 2GB / RB 2006-03-30
Received on Sat Apr 22 00:27:25 2006


Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa