Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: Re: Digital output not working with some files on JBR V1

Re: Digital output not working with some files on JBR V1

From: <sfsprs-audio_at_yahoo.com>
Date: 2006-06-15

Thanks, that was it. My experiments indicate that the JBR V1 won't
play files sampled at less than 32k through the digital output.

Here's how I resampled to fix:
1. Install free Audacity and the LAME mp3 encoding library.
2. In preferences/File Formats/MP3 Export Setup, make sure Bit Rate is
set to 48 or higher (any lower won't support sample rates of 32k).
3. File/Import the mp3 that needs to be resampled.
4. In the "Project Rate" box at the lower left of the big project
window, click and type in 32000.
5. File/Export the mp3.

If anyone knows an easier way to resample for free, that would be
nice... I've got a lot of files to convert.

-Tom

--- Bluechip <csbluechip@gmail.com> wrote:

> The samplerate is too low.
> IIRC you need a samplerate of 32K for SPDIF to kick in.
> Spoken word is, imho, the greatest culprit of this.
> Sadly, it's a harware limitation, not something that could be readily
>
> fixed by Rockbox.
> ...probably not "impossible", but certainly not expectable.
>
> BC
>
> At 02:09 15/06/2006, you wrote:
> >I have a used Archos JBR V1 that I bought on ebay. I'm finding that
> >the digital output works with most mp3 files but not others. Very
> >strange. The analog output seems to work fine with all files. I've
> >tried two different digital receivers connected to the Archos, and
> this
> >issue happens with both.
> >
> >Just to see if I could narrow the problem down, I loaded a
> nonplaying
> >file into audify and messed around with it a bit. Strangely even
> after
> >re exporting the file in mp3 format, it still doesn't play on the
> >digital output of the JBR V1.
> >
> >For example, here is an mp3 file that plays fine through the analog
> >output but not at all through the digital output:
> >
> >http://tom-morrow-land.com/scratch/noplaydigital.mp3 (13kb)
> >
> >When it plays correctly you'll hear a woman say "Contact and
> ordering
> >information follows the program". This file was cut out of another
> >bigger nonplaying file. Then I cut, amplified, eq'd, and changed
> speed
> >in audify and re exported. I used mp3tag to remove the mp3 tags
> just
> >in case that was an issue, and it still doesn't work.
> >
> >If anyone who uses digital outputs on their Archos JBR V1 would try
> >this file out, I'd be interested in seeing if it works for you; that
> >way I would know whether my player is the problem or something about
> >the mastering. Also if anyone knows how to fix this problem please
> let
> >me know... it must be something about the file since other files
> >reliably play fine.
>
>
Received on Thu Jun 15 22:52:11 2006


Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa