Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: Re: Iaudio not recording line-in

Re: Iaudio not recording line-in

From: Erin Chaves <em_chalet_at_hotmail.com>
Date: Sat, 9 Jun 2007 10:53:14 -0400

Paul Erkens wrote:
When attempting to record in rockbox on my IAudio x5, the internal mike and
recording fm radio
works just fine. However, any signal fed into line-in, is not recorded, nor
do I hear it in the record monitor. I made sure that the plug connecting to
the line in jack on the x5's subpack, does indeed provide an audio signal,
by verifying it with an older device. But no sound at all from line-in in my
x5. Does any of you know about this, or have a solution?

Hi, Paul,
I also use an X5 to record from old cassettes. <Smile>
I had this little problem when I first used the line-in feature.
After setting the recording source to line-in, which I'm sure you already
do, connect the iAudio to your designated device, and then go into the
recording screen.
Once in the recording screen, arrow down once with the joystick. Then, keep
arrowing right. This will increase the recording volume for the line-in.
Naturally, you will want to be playing something on the output device, so
you'll be able to notice the increase in loudness. If you get sound, you
can exit the recording screen, and your setting will be saved.
I really hope this helps solve your problem!

Erin
Received on 2007-06-09


Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa