dev builds
themes manual
device status forums
mailing lists
IRC bugs
dev guide

Rockbox mail archive

Subject: [iPod Classic 6th gen] Cannot boot into Rockbox for more than 10-15 seconds

[iPod Classic 6th gen] Cannot boot into Rockbox for more than 10-15 seconds

From: auxo via rockbox <>
Date: Sat, 5 Sep 2015 22:25:28 +0200


I'm using Rockbox on my iPod Classic (6th gen, 160 GB storage). 2 days
ago I've decided to update my music on the iPod. Since I've changed some
stuff around, I backed up my music directory "/Music" on the iPod to
"/Music_bak" and copied over all of my newest music from my PC to a new
"/Music" directory on my iPod.

I'm not sure if this is relevant, but when copying over the music, I got
multiple errors from "cp" (i'm on Linux) all being of the type "cp:
cannot create regular file ‘<filename>’: Invalid argument" where
"filename" is a song whose filename contains accented characters. Those
files weren't copied over but I remember that, when I used Windows to do
the same thing, everything copied over fine even though some songs had
accented characters in their filenames.

Now I can't use my iPod anymore. 10-15 seconds after booting into
Rockbox I get a white screen with an error message saying: "SWI at
00000018". I couldn't find much information on this error so I decided
to ask here. The error doesn't seem to appear if it's connected via USB
to the PC (not just charging) -- once I disconnect it or connect it
while holding a button (so it only charges), after 10-15 seconds the
same thing happens.

Other than backing up my old music directory, making a new one and
copying over my music I haven't made any other changes.

Does anyone know what the problem is and how I can fix it? Also, if
anyone could give a few suggestions regarding the cp error, I would
greatly appreciate it.

Received on 2015-09-05

Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew