Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: Re: Big SWCODEC recording patch doesn't agree with my player

Re: Big SWCODEC recording patch doesn't agree with my player

From: Stéphane Doyon <s.doyon_at_videotron.ca>
Date: Thu, 09 Nov 2006 23:14:21 -0500 (EST)

On Thu, 9 Nov 2006, Michael Sevakis wrote:

> I had that happen too once last night after loading a WPS but then
> completely rebuilt and replaced everything to current CVS and it stopped and
> haven't had the problem again.

Ah... It hadn't occurred to me that I might need to replace everything
under .rockbox. I had rebuilt from a fresh CVS copy but had replaced only
the rockbox.iaudio file. Now I reinstalled a fresh .rockbox directory, and
it works better! Sorry for all the fuss.

It's still not working right, things seem to die when the voice says
something while music is playing, but apparently it's caused by some other
commit...! Stil need to work out which :-).

> ----- Original Message -----
> From: "Stéphane Doyon" <s.doyon_at_videotron.ca>
> To: <rockbox-dev_at_cool.haxx.se>
> Sent: Thursday, November 09, 2006 1:46 PM
> Subject: Big SWCODEC recording patch doesn't agree with my player
>
>
> When the latest CVS didn't seem to work on my player anymore, I
> painstakingly backtracked CVS versions and identified that something seems
> to go wrong for me when this patch is introduced:
> "Big Patch adds primarily: Samplerate and format selection to recording
> for SWCODEC."
> dated around 2006-11-06 18:07:21 +0000.
> Commits are between 18:00 and 18:20...
>
> The problem I have, quite simply, is there's no sound :-). I get a "codec
> failure" message when playing music, and I have the voice enabled but it's
> not talking.
>
> My player is an IAUDIO X5L 30GB.
>
> Additional symptoms:
> -After boot, hard disk is making a regular rythmic clicking sound,
> -Hard disk doesn't seem to spin down,
> -When I try to play a track, I hear lots of continuous hard disk activity,
> in addition to the "codec failure" message.
> -I think it's not shutting down properly (I don't hear the disk saving the
> settings, and it takes several seconds longer than usual, big click at the
> end, like on a forced shutdown).
>
> I did try:
> -without any of my own patches, straight from CVS,
> -with the voice turned off,
> -resetting the settings before booting the new firmware,
> but the problem persists.
>
> I reported similar vague problems several weeks ago when I tested this
> patch out of FlySpray. It's a bit hard to get the details right in a case
> like this: I'm blind and the player isn't talking. When no one else had
> that problem and the patch was tested on X5 players, I thought I must have
> made some sort of mistake and forgot about it, but now it's still not
> working for me.
>
> Any help appreciated, thx
>
>

-- 
Stéphane Doyon
<s.doyon_at_videotron.ca>
http://pages.infinit.net/sdoyon/
Received on 2006-11-10

Page was last modified "Jan 10 2012" The Rockbox Crew
aaa