Rockbox

Tasklist

FS#11074 - Static noise during playback of mp3 with D2 Sim

Attached to Project: Rockbox
Opened by Joaquim Dias (dunno) - Wednesday, 03 March 2010, 10:39 GMT
Last edited by Dave Hooper (stripwax) - Wednesday, 14 April 2010, 08:48 GMT
Task Type Bugs
Category Music playback
Status Closed
Assigned To No-one
Operating System Cowon D2
Severity Low
Priority Normal
Reported Version Daily build (which?)
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 0
Private No

Details

Cowon D2 Simulator; r24777-100219. (don't have a real DAP to test with)

EAC secure mode (Rip application)
Mp3 LAME @ --aps (encoder)

There's a "low-Fi" static type noise evident during playback of all my mp3 files with the Cowon D2 Simulator, sounds like the background noise you get when one plays shoddy Vinyl LP's.

I don't get this on the same HiFi with the same files when playing back with VLC media player or Windows Media Player from the same notebook pc.

I have also plugged my H140 into the same HiFi, played the same mp3 files with "clear" sound.

I haven't tested other codec formats as I don't have music in other formats.
This task depends upon

Closed by  Dave Hooper (stripwax)
Wednesday, 14 April 2010, 08:48 GMT
Reason for closing:  Rejected
Additional comments about closing:  Not information information provided by original report and no follow ups were provided.
Comment by Dave Hooper (stripwax) - Friday, 19 March 2010, 17:45 GMT
Do any other rockbox simulators work on your notebook pc? I would be surprised if this is a Cowon D2 problem, as you have stated, as it is much more likely to be a 'rockbox simulators on your notebook pc don't work properly' problem. E.g. try using the H140 simulator on your notebook pc and see what happens.
Also, to advise, you will need to tell us what operating system you are using on your notebook when running the rockbox simulators (and there may be more questions later depending on your answer to that). Also where did you get the simulators from (did you compile them yourself, did you download them from somewhere [if so where], etc).

For comparison, are you using r24777 on your H140 too? You didn't state which build of rockbox was on your H140. For a fair comparison, the simulator and the H140 need to be running the same version, to identify whether there is a bug in *that* build of rockbox. Maybe r24777 has a bug but a different build is running on your H140 so you don't experience the bug.

Finally, r24777 is rather old now, can you try a more recent build and see if the problem persists?
Comment by Dave Hooper (stripwax) - Wednesday, 14 April 2010, 08:47 GMT
Ok, abandoned. At a guess, this is a PC simulator problem, not a D2 problem, but no information to proceed.
Joaquim Dias - feel free to reopen this task when you have more information.

Loading...