Rockbox

Tasklist

FS#11355 - Auto-Change Directory crashes hardwarecodec players

Attached to Project: Rockbox
Opened by Marianne Arnold (pixelma) - Saturday, 05 June 2010, 09:27 GMT
Last edited by Marianne Arnold (pixelma) - Saturday, 26 June 2010, 10:55 GMT
Task Type Bugs
Category Music playback
Status New
Assigned To No-one
Operating System HW-codec
Severity Low
Priority Normal
Reported Version Release 3.6
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 0%
Votes 0
Private No

Details

When the option "Auto-change directory" is enabled, my Ondio crashes at the end of the current folder's playlist when it would have to create a new one.

The error it shows is "I09: CPUAdrEr at 09010FF8". The address varies a bit with the actual revision, this example is with r26246 and an OndioFM backlight build (but the problem is present in plain SVN builds too). Looking at the map file shows that the crash happens in the cue_find_current_track function.

Bisecting build turned up that the error was introduced with the cuesheet rework in r21978/9 and the fix in 21982 fixed usual folder playback but not auto-change directory. It is reproducible on the Archos Recorder so I assume a general hwcodec problem.
This task depends upon

Comment by Rafaël Carré (funman) - Friday, 25 June 2010, 23:03 GMT
i think you mean r21978/r21979
Comment by Marianne Arnold (pixelma) - Saturday, 26 June 2010, 10:55 GMT
You are correct, I'll change the description (just mention it here so your post still makes sense).
Comment by Jonathan Gordon (jdgordon) - Monday, 26 July 2010, 09:52 GMT
this might fix it (and probably safegaurd this from happening on other things)
   changes (0.4 KiB)
Comment by Marianne Arnold (pixelma) - Sunday, 29 August 2010, 09:12 GMT
Just a follow-up because it was forgotten before...

This patch did not fix the problem on my Ondio and the results and some more tests were disussed in IRC. It is in the logs of July 28th 2010, starting at 11:27 and going on till 13:25 (interleaved with some other discussions) - link: http://www.rockbox.org/irc/log-20100728#11:52:21
Comment by harald dold (doldi) - Saturday, 14 January 2012, 13:24 GMT
This problem exist also in Rel 3.10 @ Archos Recorder USV2.0.

I must disable Auto-change directory .
USB1.0 Recorders work fine, there is no HW(codec)problem - but all Recorders had'nt change the directory at any time.

Loading...