Rockbox

Tasklist

FS#11464 - Sansa Clip Plus and Fuse V2 have issues with not being as responsive as could be with volume switche

Attached to Project: Rockbox
Opened by Scott Berry (scottbb) - Wednesday, 07 July 2010, 18:47 GMT
Last edited by Rafaël Carré (funman) - Friday, 30 July 2010, 17:00 GMT
Task Type Bugs
Category Settings
Status Closed
Assigned To No-one
Operating System Another
Severity Low
Priority Normal
Reported Version Release 3.6
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 0
Private No

Details

when you are listening to the radio or the mp3's or ogg's themselves. When you use the volume switches to turn up and down the volume there is quite a delay from the time you use the volume switches until it takes effect.
This task depends upon

Closed by  Rafaël Carré (funman)
Friday, 30 July 2010, 17:00 GMT
Reason for closing:  Not a Bug
Comment by MichaelGiacomelli (saratoga) - Wednesday, 07 July 2010, 23:38 GMT
It happens instantly for me. Please give more info so I can reproduce the problem.
Comment by Scott Berry (scottbb) - Thursday, 08 July 2010, 15:20 GMT
it seems to happen all the time for me. But this may be the culprit here not sure. I have crossfade enabled,one second for fade in and fade in duration, fade out and fade out duration are 1 second as well. Does this help any? If not can you please tell me what other info I need to give you?
Comment by MichaelGiacomelli (saratoga) - Thursday, 08 July 2010, 15:23 GMT
If I knew that I wouldn't need to ask you :)

Try clearing your settings, different files, etc and see if it gets better or worse.
Comment by Scott Berry (scottbb) - Saturday, 10 July 2010, 16:12 GMT
Well I di clear the Crossfade and the volume was much more responsive so that's kinda what I thought might be the problem. So the code needs a bit of optimizing for volume control with Crossfade enabled. I would say that the volume takes a couple of seconds to engage with the crossfade feature on.

Loading...