Rockbox

Tasklist

FS#7324 - backlight doesn't come on until you shut it off then turn it back on

Attached to Project: Rockbox
Opened by Eli Criffield (elicriffield) - Monday, 18 June 2007, 16:08 GMT
Last edited by Steve Bavin (pondlife) - Sunday, 09 March 2008, 18:31 GMT
Task Type Bugs
Category LCD
Status Closed
Assigned To No-one
Operating System iPod Nano
Severity Low
Priority Normal
Reported Version Daily build (which?)
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 1
Private No

Details

When I turn on my ipod nano 4g The LCD backlight does not turn on until i manually turn it off in
Settings -> General -> Display -> LCD -> Backlight -> OFF then ON (or at this point i can set it to 5 seconds and it will work normal).

I'm using Version: r13666-070618
But i update about once a week and this has been happening for a while. It did work at one point, but i don't know when that was. My work around is to set the backlight to be off when the hold key is on, then first thing after i turn the ipod on i turn the hold key on then turn the hold key back off then the LCD backlight starts working.

Eli Criffield
This task depends upon

Closed by  Steve Bavin (pondlife)
Sunday, 09 March 2008, 18:31 GMT
Reason for closing:  Fixed
Additional comments about closing:  Request a reopen if it's still a problem.
Comment by Eli Criffield (elicriffield) - Wednesday, 04 July 2007, 06:05 GMT

I just figured out that if backlight fadein is set to "OFF" everything works as expected
if backlight fadein is set to 500ms or 1s the backlight doesn't come on at first boot untill forced off then on, like i mentioned in the bug.

Eli Criffield
Comment by Nick Alcock (Nix) - Sunday, 09 December 2007, 11:54 GMT
Confirmed with SVN15899 on a post-backlight-rewrite iPod Video 5g.

More precisely, if backlight fade in is turned on, the backlight never turns on: if backlight fade out is turned on, it never turns off.

It looks like fading is broken (i.e., it entirely fails to fade).
Comment by Patrick Stetter (chipmaster32) - Thursday, 20 December 2007, 22:39 GMT
Same problem with 80gig 5g running r15956M-071

Glad I found this report. I was putting rockbox on my dad's new ipod for christmas and I know he wouldn't tolerate this lack of backlight. I was about to copy over the old version of rockbox from my ipod just to get it working.
Comment by Nils Wallménius (nls) - Friday, 07 March 2008, 23:31 GMT
Is this still an issue? If so could you try with reset settings (apart from the fade)?
Comment by Nick Alcock (Nix) - Sunday, 09 March 2008, 18:05 GMT
Seemingly fixed at some point in the last few months. Fading in and out, separately and together, works for me now.

Loading...