Rockbox

Tasklist

FS#12771 - FMS display problem when using themes that exhibit radio station logos

Attached to Project: Rockbox
Opened by Terry Layton (Terry The Great) - Friday, 19 October 2012, 17:11 GMT
Task Type Bugs
Category FM Tuner
Status Unconfirmed
Assigned To No-one
Operating System Sansa AMSv2
Severity Low
Priority Normal
Reported Version Release 3.11
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 0%
Votes 0
Private No

Details

Device: Sansa Fuze v2 (stable port)
Rockbox Release: 3.12

Recently I have been noticing a problem with themes that allow radio station logos to be displayed on the FMS screen. This is most noticeable with the analog and Fuzemod themes. While the logo displays properly, other images on the screen do not. In the case of the analog theme, the VU meter appears corrupted and with the Fuzemod theme the battery animation, tuning bar slider and playmode indicator icons fail to appear as expected. This problem was not present when either of these themes was used with the releases before version 3.12. In fact this bug appears to have been introduced by one of the experimental daily development builds either in May or June. I have tried different sets of radio station logos and preset lists with these themes but I always get the same result when using version 3.12; everything is fine with any previous release. Since this problem occurs with two different themes along with any combination of radio station logos and preset lists, I can only conclude that it originates with the firmware.

I have attached to this report three generic radio station logos in bitmap format along with a generic preset list. You can put these into /.rockbox/fmpresets and try your own tests. Since the frequencies were selected at random, don’t expect them to tune in anything. Besides, there is nothing wrong with the ability of the Rockbox firmware to tune in radio stations or play their music. The problem starts as soon as the user starts flipping through the station presets, so don’t be shy about changing the station frequently during your tests. I also find that in order to accurately reproduce this problem the Sansa Fuze v2 should be powered off then on again whenever a new theme or preset list is loaded.
This task depends upon

Loading...