FS#4782 - display glitches in oscillograph on h120

Attached to Project: Rockbox
Opened by Robert Kukla (roolku) - Sunday, 05 March 2006, 22:59 GMT
Task Type Bugs
Status Closed
Assigned To No-one
Operating System Iriver H100 series
Severity Low
Priority Normal
Reported Version
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 0
Private No


Thank you for enabeling the plugin for h120. I would just like to report two small glitches I am experiencing.

1) only the top half of the speed setting is displayed (see dump) - maybe it is designed for a smaller font?

2) in regular intervals (distance about screen hight) there is a distortion. It looks as if for about 3-4 pixel-lines the amplitude takes random values. This can also be observed in the non-scrolling mode. Curiously it does _not_ show in screen dumps.

At last a quick question: Is there any relation of time to (scroll-) distance? I also noticed it speeds up when the light dimms (cpu boost), so I guess it just goes as fast as it can?


   speed.bmp (10.1 KiB)
This task depends upon

Closed by  Linus Nielsen Feltzing (linusnielsen)
Saturday, 11 March 2006, 22:23 GMT
Reason for closing:  Fixed
Comment by Robert Kukla (roolku) - Wednesday, 08 March 2006, 13:03 GMT
This commit (8 Mar 08:09 Jens firmware/drivers/lcd-h100.c 1.44 Fix lcd_roll() on H1x0.) fixed the random pixels. Thank you.

However I am now encountering a new glitch. In regular intervals I get a very short peak (see screen dumps). This is "artificial" and independent of the type of music (dance-classical-folk). I tried mp3 and ogg. Cheers Robert
Comment by Robert Kukla (roolku) - Thursday, 09 March 2006, 21:57 GMT
This commit (9 Mar 21:25 Brandon firmware/pcm_playback.c 1.104 Fix peakmeter reading off the end of the buffer, thanks to petur) has fixed it. It can be closed now.