Rockbox

Tasklist

FS#8552 - c200: Some Plugins Shut Screen Off

Attached to Project: Rockbox
Opened by Harshit (charmed4good) - Sunday, 03 February 2008, 23:05 GMT
Last edited by Marc Guay (Marc_Guay) - Thursday, 03 April 2008, 14:35 GMT
Task Type Bugs
Category Plugins
Status Closed
Assigned To No-one
Operating System Sansa c200
Severity Medium
Priority Normal
Reported Version Daily build (which?)
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 0
Private No

Details

RockBox Version:r16209-080203

Problem occurs as soon as an attempt to play the video is made.After the preliminary startup screen of the MPEG player plugin(After either "play from beginning" or "Resume at _:__" is selected)

Description:The display turns off leaving the backlight on. However, the sound of the video can be heard. The buttons are normally functioning. RockBox remains completely functional but for the display which does not resume even after we exit the MPEG player(By pressing the menu button).Hence the player has to be switched off.

The problem was produced with all videos, including http://download.rockbox.org/mpeg/elephantsdream-q6-144x80-131kbps.mpg which ran perfectly for another user.
(Ref: http://forums.rockbox.org/index.php?topic=14745.0)

Note: Users of the c200's in which the problem occurred also reported exactly same results when the Jewels And/Or Star games were run on their players.

This task depends upon

Closed by  Marc Guay (Marc_Guay)
Thursday, 03 April 2008, 14:35 GMT
Reason for closing:  Fixed
Comment by Mark Arigo (lowlight) - Tuesday, 18 March 2008, 14:48 GMT
The attached patch fixes these problems for my c250.

I've also attached a compiled version for people to easily test. Use a current rockbox build and replace the .rockbox/rockbox.mi4 with the one I've included in the zip file.
Comment by waldo frinkazoid (waldo) - Tuesday, 18 March 2008, 19:56 GMT
i had a similar but slightly more anoying problem, when the player (a sansa c250) went into standy (turned its screen off) and i pressed a button, the backlight went on but the screen stayed black. This didn't happen all the time and not in the mpeg plugin ... just while playing music. I've since installed your version and i've not had this problem again. tnx
Comment by Malcolm Tyrrell (Malcohol) - Sunday, 30 March 2008, 17:07 GMT
The display on my C250 wasn't working when I used album art. This patch fixes that problem for me and also fixes the bug  FS#8825 .
Comment by Marc Guay (Marc_Guay) - Thursday, 03 April 2008, 14:00 GMT
Also reported with the Calculator plugin, see related tasks.
Comment by Malcolm Tyrrell (Malcohol) - Thursday, 03 April 2008, 14:29 GMT
The above patch has been committed:

http://svn.rockbox.org/viewvc.cgi?view=rev;revision=16896

Builds subsequent to this revision are working for me.

Loading...