Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: Problems with 60GB Toshiba HD

Problems with 60GB Toshiba HD

From: Scott Bronson <bronson_at_rinspin.com>
Date: Tue, 28 Jan 2003 21:53:39 -0800 (PST)

Hello. I just tried upgrading the 20GB Hitachi hard drive in
my Recorder to a 60 GB Toshiba, model number MK6021GAS.

The problem is, with the Toshiba drive installed, the Archos
doesn't boot. It gets 3 bars on the boot progress indicator,
then bails with:

    HD register error
    SC1 (85) 211
    SN1 (170) 0
    SC2 (170) 211
    SN2 (85) 195

    ROM version 1.26

Does this make sense to anyone? Do I have a defective drive?
When I swap my original Hitachi drive back into the Archos, it
works fine. This is 100% reproducible.

I pre-partitioned the Toshiba drive in my desktop computer, so
I'm sure the new drive works and has no bad blocks.

One thing I noticed: the Toshiba says "60 GB, 5V 0.7A" on the
outside, whereas the original Hitachi says "20 GB, 5V 0.5A".
I wouldn't think that 200mA would cause the Recorder strain,
but that's the only difference I can find.

Well, it seems like the Toshiba takes a long time to spin up.
Maybe the Archos has a quick timeout?

Should this drive work with the Archos? Maybe I should upgrade
to the 60 GB Hitachi DK23EA?

I'd love to know that that HD register error is trying to tell
me. Thanks very much,

    - Scott
Received on 2003-01-29

Page template was last modified "Sat Sep 18 20:21:06 2021" The Rockbox Crew -- Privacy Policy