Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: Battery charging bug in 040404

Battery charging bug in 040404

From: Cristian <cguiducci_at_gostec.net>
Date: Mon, 05 Apr 2004 11:01:32 +0200

Hi,
        I'm using the AJB recorder 20, originally flashed with version 2.2, and
now flashed with 040404ukl file.
        When I plug the unit, it waights for 40 50 seconds, and it starts charging,
whatever the level of my batteries. The numerical indicator displays 5,69 V,
which I suppose it's enough for my 4 ni-mh batteries. The percentage
indicator always starts from 1 percent, and the charging modus indicated is
"charging, not trickle charging. As a metter of fact, If I disconnect the
unit, I only get a "?" in my battery, and it never changes. If on the other
end, I switch it off and on again unplagged, After 40 seconds I realize, as
I expected from the voltage, that my batteries are full.
        How come in charging mode the charging process is shown to be at 1%? I
wouldn't like to damage my set of batteries, though I think I will replace
them soon with a better 2000 mha set.

I should perhaps write possible bug, since it's my first time with
"rockbox-charging"! And the batteries don't get particularly hot.

Thanks,

           Cristian.

_______________________________________________
http://cool.haxx.se/mailman/listinfo/rockbox
Received on 2004-04-05

Page template was last modified "Tue Sep 7 00:00:02 2021" The Rockbox Crew -- Privacy Policy