Rockbox.org home
release
dev builds
extras
themes manual
wiki
device status forums
mailing lists
IRC bugs
patches
dev guide



Rockbox mail archive

Subject: Re: Xduoo X3 no partition found for rockbox

Re: Xduoo X3 no partition found for rockbox

From: David Mehler via rockbox <rockbox_at_cool.haxx.se>
Date: Sun, 25 Jul 2021 12:26:15 -0400

Hello,

I put my friend's sd card in my x3, and it fired right up in mine, so
it's not an issue with the sd card itself or how it is formatted. That
is bringing me back to the rockbox bootloader install on my friend's
x3.


Suggestions welcome.
Thanks.
Dave.


On 7/24/21, David Mehler <dave.mehler_at_gmail.com> wrote:
> Hello,
>
> I put my sd card in the other x3, it works fine in mine, on the other
> one it just held at the rockbox loading screen. This is sounding like
> a boot loader issue, possibly. Is there anything I can do?
>
> Thanks.
> Dave.
>
>
> On 7/24/21, David Mehler <dave.mehler_at_gmail.com> wrote:
>> Hello Jan,
>>
>> Thanks. I'll try the official sd formatter of your link. How do I tell
>> which version of the boot loader I have? Can I get that from the
>> rockbox utility or windows commandline?
>>
>> Thanks.
>> Dave.
>>
>>
>> On 7/24/21, Jan Hasebos via rockbox <rockbox_at_cool.haxx.se> wrote:
>>> Hello Dave,
>>>
>>> Could you try formatting it with the official SD Association Memory Card
>>> Formatter <https://www.sdcard.org/downloads/formatter/>? Does it boot if
>>> you
>>> use a different μSD card? Also, which version of the bootloader is
>>> installed
>>> on your device?
>>>
>>> Jan
>>> On 25 Jul 2021, 01:39 +0200, David Mehler via rockbox
>>> <rockbox_at_cool.haxx.se>, wrote:
>>>> Hello,
>>>>
>>>> I've got an Xduoo X3, works with the original firmware, switch up, but
>>>> when switch is down and it is powered on I get the message no
>>>> partition found for rockbox. I checked the sd card it's only an 8gb
>>>> card, it does have a .rockbox folder on it. I did some googling and
>>>> found a message similar that said that it needed to be formatted as
>>>> fat32 with 4096 bit clusters. So using win10's format command with the
>>>> appropriate switches, and after copying off the existing content, I
>>>> formatted it, reloaded the content, and am apparently getting the same
>>>> error.
>>>>
>>>> Help appreciated.
>>>>
>>>> Thanks.
>>>> Dave.
>>>> -------------------------------------------------------------------
>>>> Unsubscribe: http://cool.haxx.se/cgi-bin/mailman/listinfo/rockbox
>>>> FAQ: http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/GeneralFAQ
>>>> Etiquette: http://www.rockbox.org/mail/etiquette.html
>>>
>>
>

-------------------------------------------------------------------
Unsubscribe: http://cool.haxx.se/cgi-bin/mailman/listinfo/rockbox
FAQ: http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/GeneralFAQ
Etiquette: http://www.rockbox.org/mail/etiquette.html
Received on 2021-07-25

Page template was last modified "Tue Sep 7 00:00:02 2021" The Rockbox Crew -- Privacy Policy