Rockbox

  • Status Closed
  • Percent Complete
    100%
  • Task Type Bugs
  • Category Music playback
  • Assigned To No-one
  • Operating System Sansa AMSv2
  • Severity Low
  • Priority Very Low
  • Reported Version Daily build (which?)
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Votes
  • Private
Attached to Project: Rockbox
Opened by rasferret - 2012-05-09
Last edited by MikeS - 2012-05-11

FS#12666 - clicking noise when using "fractional" timestrech ratios

After the rewrite of the dsp system (c9bcbe2) there are massive clicking noises when using “fractional” timestrech ratios (e.g. 180%).
When using the old dev build from 27.04.2012 (0842d7f) the clicks are mostly gone.

Closed by  MikeS
2012-05-11 07:48
Reason for closing:  Fixed
Additional comments about closing:  

Reports reports "fixed" in 0e5dd0a.

MikeS commented on 2012-05-09 09:37

I tested every ratio and haven’t heard “massive clicking noises”. Got the file or the file’s parameters for testing?

ETA: Additionally, I find it interesting you say “mostly gone” when using an older build. So….it IS there anyway.

I’ve attached one file, but I think nearly every podcast I listen to seems to be affected independent of the codec. Normally I listen to the podcasts at 180%, 200%, 225% or 250% dependent of processing power (aac he) and understandability (the rest).
To be precise - I’ve just tested the archived build from 29.04.2012 - there are no clicks at any speed. This is the build just before introducing the new dsp algorithm.

somethings wrong with attaching a file :-(

so here’s the link to the file:

http://mp3.podcast.hr-online.de/mp3/podcast/hr2_wissenswert/hr2_wissenswert_20120425.mp3

by the way I am using a sansa clip+

Could you attach your config file from the .rockbox folder on your player? Maybe the problem depends on certain combinations of settings.

here you go…

I’ve just recorded the beginning of the file played back by my clip+. You can clearly hear the clicking and poping noise in the background.

oh you… :-( download limit…

MikeS commented on 2012-05-10 02:07

I see what you mean. It just looks like I messed up in reporting the amount of source buffer consumed. I’ll get onto correcting that.

MikeS commented on 2012-05-11 01:58

Is 0e5dd0a ok?

looks like… thanks.

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing