FS#12714 - Sansa Fuze V1 USB Fails on daily build (ad46064-120710)

Attached to Project: Rockbox
Opened by C Gray (Autofils) - Friday, 13 July 2012, 22:41 GMT
Task Type Bugs
Category Operating System/Drivers
Status Unconfirmed
Assigned To No-one
Operating System Sansa AMSv1
Severity Low
Priority Normal
Reported Version Daily build (which?)
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 0%
Votes 0
Private No


I upgraded my Sansa Fuze V1 (AMSV1) from the current stable release 3.11.2 to Daily build (ad46064-120710). With Rockbox powered on, any attempt to connect USB to my WinXP fails. The USB icon is displayed briefly, followed immediately by the white screen - Undefined Instruction at 0000003C. This is repeatable. Recovery is via a power down.

Note: the USB connection works fine with the current stable release 3.11.2 and this is the first daily build I have tried,
This task depends upon

Comment by Bertrik Sikken (bertrik) - Saturday, 14 July 2012, 07:35 GMT
I've seen the same symptom (undefined instruction, 0000003C) on my sansa clip zip (which is an AMSv2 player), although I think it didn't happen immediately.
Comment by MichaelGiacomelli (saratoga) - Saturday, 14 July 2012, 19:56 GMT
Theres a lot more information about this bug report here:

Sounds like a general stability problem with various builds on the Fuze v1, so I suspect its the same problem as FS#12184.
Comment by C Gray (Autofils) - Saturday, 14 July 2012, 20:04 GMT
Today I did a clean install of Daily Build (ad46064-1207-10) on my Sansa Fuzev1, by removing the existing .rockbox folder and then installing the daily build as a "clean install".
I restored my config and sound settings, installed the 3.11.2 font package and the kissv2 theme that I was using before and I now cannot duplicate the usb problem FS#12714.
The usb function on my Sansa Fuzev1 with daily build (ad46064-120710) now works correctly, after this "Clean Install :)

Previously I connected the Fuze usb to a 4 port hub and when I noticed some random usb disconnect and then quick reconnects during a usb session, I removed the 4 port usb hub and plugged the Fuze into a dedicated PC USB hub. The "clean install " today used the dedicated PC USB port, whereas the 4 port hub was used when I reported FS#12714 and I suspect the 4 port hub caused some file corruption that affected the USB function.

Perhaps the Rockbox manual should recommend a direct PC USB connection, not a 4 port hub?

Based on this "clean install" result, I think you can close this report.
... Carson
Comment by Thomas Martitz (kugel.) - Sunday, 07 July 2013, 23:12 GMT
I can reproduce this with the screendump feature. I can also manage to avoid it by increasing the USB stack size. So something seems to be heavy on the usb thread stack (not screendump) causing this during normal operation