Rockbox

  • Status Unconfirmed
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bugs
  • Category Codecs
  • Assigned To No-one
  • Operating System iPod Classic
  • Severity Medium
  • Priority Very Low
  • Reported Version Daily build (which?)
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Votes
  • Private
Attached to Project: Rockbox
Opened by lukpe - 2014-12-18

FS#13018 - ALAC playback on iPod CLassic 7G 160GB

There is an ALAC playback problem in daily builds (since 2014-11). The playback somethimes works for one song but then crashes and shows ALAC file details as "? kbit/s", "0 MHz", "0 MB" and nothing happens when I press the Play button. After reboot the problem occurs again. It makes the ALAC playback impossible.

Now I'm using revision 9cb9f76M-140326 with patches from aroldan:

https://www.dropbox.com/sh/b5xbw6cp4ikfxwn/MjELjmDNJ_

With this build there are no ALAC playback problems.

Alac hasn't changed in a very long time. Do you have trouble playing other files?

lukpe commented on 2014-12-18 18:52

No, the problem concerns only ALAC files. At first I thought that the files got corrupted during transfer, but on the older firmware I can play any album without errors.

Luk Pe,

Any updates on this? I'm trying to resurrect some of these old Rockbox bug reports. Have you tried the latest version, unpatched?

Thanks,
Ben

iCr commented on 2020-01-10 09:55

Ben, i`m installed current stable version of 3.15 RB at 7G Classic, and it freeze every time when i trying to play ALAC files from my iTunes library. it hangs when i trying to play some of files at Searching… xx found (PLAY/PAUSE to abort)

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing