FS#795 - FM Recorder Boot Panic

Attached to Project: Rockbox
Opened by Anonymous Submitter - Monday, 20 January 2003, 02:46 GMT
Last edited by Björn Stenberg (zagor) - Tuesday, 15 April 2003, 22:42 GMT
Task Type Bugs
Status Closed
Assigned To Daniel Stenberg (bagder)
Operating System
Severity High
Priority Urgent
Reported Version Daily build (which?)
Due in Version Undecided
Due Date Undecided
Percent Complete 100%
Votes 0
Private No


Flashing red light, display says:
mas_ctrl_w: -1
Hardware: JBR FM
Can't include HW Info, because I can't get my recorder
to boot with Rockbox.
This happens with build versions:


This task depends upon

Closed by  Björn Stenberg (zagor)
Tuesday, 15 April 2003, 22:42 GMT
Reason for closing:  Fixed
Comment by Tom Evans (d07ngr) - Monday, 20 January 2003, 13:27 GMT

Further to this, this also happens with my FM Recorder - from
looking thru the src code it seems to be that the device isnt
receiving any ACK's from the MAS - possibly a different MAS
in the Recorder FM?
Comment by Tom Evans (d07ngr) - Wednesday, 22 January 2003, 00:06 GMT

Additional information:

Latest daily build [ archos20030121.ajz ] still exhibits panic
on boot
Latest bleeding edge cvs build [ 2003-01-21 19:40:00 ] and
my own local build from cvs source @ 2003-01-22 00:00 GMT
do something different :)

Shortly after the rockbox logo appears, the unit switches
itselve off.

Will have a look over cvs changes tomorrow, see if I can spot
something obvious ;)

Regards, Tom
Comment by Zaid Yousuf (zed_uk) - Wednesday, 22 January 2003, 17:56 GMT

also happens with: archos20030120.ajz

archos2003021.ajz boots and shows splash screen followed
by immediate power off when using batteries.

When on AC the unit will boot show splash screen and then
root listing. The unit then hangs with no error message.

I have hi-res scans of PCB showing ICs if these will help the

Comment by Zaid Yousuf (zed_uk) - Wednesday, 22 January 2003, 18:07 GMT

Tried 20030122.ajz and still powers down after splash screen.

Batteries are fully charged and unit works normally with
Archos FW

Have not had opportunity to try on AC

Comment by Daniel Stenberg (bagder) - Wednesday, 22 January 2003, 19:03 GMT

Please try the daily tomorrow, the 20030123, it is again
modified and may work differently!
Comment by Zaid Yousuf (zed_uk) - Thursday, 23 January 2003, 20:10 GMT

Shows splash then powers off when on battery. Will try on
AC tonight.

Comment by Zaid Yousuf (zed_uk) - Friday, 24 January 2003, 18:25 GMT


OK I tried 20030124

When on batteries it still shuts off on boot.

20030123 & 20030124 will both when on AC.

The UI works as it should I can play MP3s change settings
and even Tetris works.

If I disconnect the AC the JB will power off immediately.

The battery indicator shows the battery charging animation
however the backlight will shut off after 4 seconds even when
firmware set to keep backlight on when connected to AC.

Any specific information you need that might help please
ask. I have AC adapter here at work now.

Thanks for your help so far

Comment by Zaid Yousuf (zed_uk) - Monday, 27 January 2003, 19:04 GMT

Tested 20030127 and the JB will now function normally.

Can even ROLO to Archos FW to use radio.

The battery indicator does not work correctly and shows low
even though the unit is fully charged.


Comment by Anonymous Submitter - Monday, 27 January 2003, 21:37 GMT

display light only works on play, and when releasing fw/bw.
battery indicator shows wrong value, mostly too low...

build 2003-01-27 15:40:00

is there a bug track only for fm recorder daily builds?

Comment by Anonymous Submitter - Tuesday, 28 January 2003, 23:55 GMT

Tried all 2003-01-27 & 2003-01-28 bleeding edge builds on
my FM recorder 20.

It still powers off completely after a half a second of the
splash screen. I saw others got 2003-01-27 to work on the
batteries, but I've had no such luck. It does work nicely on
AC adaptor, however.